top of page

Morina Balığının Faydaları Nelerdir, Nerelerden Bulunabilir?

Morina balığının faydalarından önce biraz morina balığını tanıyalım. Genelde iri türleri 6 metre boyundadır. Boyu 8 metreye kadar, ağırlığı ise 1300 kilograma kadar ulaşabilmektedir. Yüzeylerindeki pulları yaşlandıkça aşınır ve kaybolur. Ağzı geniştir, somağının üzerinde iki tane uzun bıyıkları mevcuttur.


İlkbaharın sonlarında nehirlerin alt ve üst kısımlarında, sonbaharın sonlarında ise üst kısımlarda yaşarlar. Taşlık ve çalıların üzerine yumurtlarlar. Büyük dişi morina balıkları yaklaşık 7 milyon tane yumurta bırakabilmektedir. En fazla bir hafta sonra, yumurtalar çatlar, yavrular çıkar ve açık denize göç süreci başlar. Yetişkinler ise denize döner. Erkeklerin erginleşmesi 12-16 yıl, dişilerin erginleşmesi 20 yıl sürer. Şimdi ise bu eşsiz balığın faydalarına bakalım.

*Güçlü birer antioksidan olan vitamin ve mineralleri nedeniyle toksin maddelerin vücuttan atımını kolaylaştırır ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaya yardımcı olur.

*Cildi nemlendirerek kırışıklıkların oluşmasını önler ve yaşlanma etkilerini geciktirir.

*Vücudun sıvı elektrolit dengesini düzenler ve karaciğerin düzenli çalışmasına destek olur.

*Sinir ve kas hücrelerinin fonksiyonlarını destekler ve depresyon, anksiyete gibi rahatsızlıkların tedavisini hızlandırmaya yardımcı olur.

*Kemik ve diş gelişimine katkı sağlar.

*Kalsiyumun bağırsaklardan emilimini kolaylaştırarak özellikle çocukların kemik gelişiminde rol oynar.

*Göz sağlığının korunmasında önemli rol oynar.


Morina balığını doğrudan tüketmek mümkün olsa da bu kadar sağlıklı bir balığı bile her gün yemek mümkün değildir. Düzenli olarak alınması gereken vitaminleri içeriğinde barındıran bu balığı takviyeler ile tüketebilirsiniz. Naturalift™ 5000 mg morina balığı kolajeni içermektedir. Morina balığı kolajeninin faydaları sadece gözle görünen cilt ve saç ile değil, vücudun içinde de devam etmektedir.

4.521 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page